Kampcılık kaplumbağa misali evini sırtında taşımak ve doğal alanlarda, doğa şartlarının uygun oldugu durumlar kadar en zor olduğu koşullarda da sağlıklı barınacak bir ortam yaratabilme becerisidir. Genetik haritasında, doğayla uyum içinde yaşayabilme beceri ve yetenekleri her geçen gün azalmakta olan modern kent insanını bir nevi "yeniden aslına döndürme" çalışması olan Kampçılık programlarımız katılımcıların ilk deneyimlerini yaşaması için zorluk derecesi düşük olan bu kamplarda kendilerini test edip tamamlayarak daha ileri zorluk derecelerindeki diğer kamplara aşama aşama uzanan bir periyotta devam edıyor.
Artık bazı kamplarımız var ki bizimle anılarak özdeşleşen, her birinin zamanı gelsin diye gün sayar olduk. İşte bu kamplarımızın arasına bu sezonda bir yenisini daha ekledik. Alışılmış kamp alanlarından farklı çok az kişinin bildiği coğrafyalarda yeni keşifler yaparak kamplarımızı daha eğlenceli, emniyet ve güvenliği ön planda tutarak maceralı hale dönüştürüyoruz.
KAMP ALANI :
KARACADAĞ kampı kampçılıkla ilk kez tanışacak olan arkadaşlarımızın şehire yakın ilk uygulama ve eğitim uyum kampıdır. Çam ormanları arasında 500m rakımda; gorman içinde terk edilmiş bir köyün kalıntıları arasında su kaynaklarına yakın ve en yakın yerleşim alanına bir saatlik yürüyüş mesafesindedir. En yakın köyden Traktörler ile kamp alanına kadar eşyalar taşınabilir kamp alanına kadar araç ile çıkmak da mümkün. O yüzden ilk kez çadırlı kamp deneyimi yaşayacak olan arkadaşlarımızın kendilerini test etmeleri için oldukca uygun bir coğrafya. Yaylaya ulaştığımız aynı gün içinde kamp, kendi kurallarına uygun bir şekilde kurularak düzenli bir kamp yaşamı için uyulması gereken tüm kurallarımız işlemeye başlar.
Kamp alanı fotoğrafçılar için de oldukca ilgi çekici; birbirinden güzel görüntüleri elde etmek için çok uygun olup, Macro, doğa, manzara ve akarsu çekimlerine ilgi duyan fotoğrafçıların da kaçırmadan değerlendirmesi gereken bir program.
Kampa katılan her bireye özel sorumluluk ve görevler yüklenerek ekibin hem doğaya hem de diğer arkadaşlarıyla uyumu gözlemlenir. Sorunsuz ve uyumlu bir şekilde kampın sonlanması ve amaçlanan hedeflere ulaşmaya yönelik bilgi beceri ve deneyimler paylaşılarak her bir katılımcının bireysel gelişimine katkı ve destek verilir.
KAMPIN BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHLERİ ; 14 MART 2015 Cumartesi günü özel servis ile İzmir'den çıkış, Kamp alanına aynı gün varış pazar gününü muhteşem fotoğraf görselleri ile süsleyeceğimiz biçimde fotoğrafçı arkadaşlarımıza ayırıyoruz. Doğa grubu yürüyüş ekbimizin de bizlere katılmasıyla birlikte kamp toplanarak dönüş yürüyüş düzeni içinde gerçekleşir.
Kamp 15 MART 2015 pazar günü öğle saatlerinde toplanarak doğa grubuyla birlikte ortak hareket edilirek akşam saatlerinde köy kahvelerine varış ile sonlanır.
HAVA DURUMU :
Hava kamp günlerinde gündüz 16'C lerde gece ise 5'C dir. Rüzgar Güney batıdan 4 Km Saat hızla ve ılık seiyor. UV 3 ( orta ) Yağış yok
KİMLER KATILABİLİR :
Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezi lisanslı sporcuları,Üyeleri ve onların yakınları ile İzmir Fotoğraf Akademisi üyesi fotoğrafcılar ve onların yakınları kampa katılım için öncelik hakkına sahip olup, kamp kontenjanında acık olması durumunda ise Kamp deneyimi olan diğer lisanslı sporcular ile diğer fotoğrafcıların talepleri de değerlendirmeye alınacaktır.
Kampın organizasyonu gerekli izinlerin alınması,katılımcıların yeterlilik halleri kampın düzeni ve kampa ulaşım Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilecektir.Kampın amacına uygun gerçekleşebilmesi için Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezinin uygulamaya koyacağı kamp kuralları geçerlidir ve her bir katılımcı bu kurallara itirazsız uymakla sorumludur.
KAMPIN AMACI :
Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezi bünyesindeki sporcularımızın yüksek dağlara uyum, kampçılık bilgi ve becerisi kazanmaları doğada yaşam koşullarını öğrenmeleri ve grup uyumu edinmelerini amaçlar, zor doğa koşulları altında doğada hayatı idame ettirme arkadaşlık, ekip uyumu ve dayanışma, paylaşma yeteneklerini geliştirmek, doğa bilgisi ve sevgisi aşılamak, çevre dokusunu koruma bilinci edinmek, Kamp alanındaki flora ve fauna çeşitliliği üzerinde gözlem ve fotoğraf çalışmaları yapmak, yerel halk ile ekonomik ve sosyal ilişki kurup geliştirmektir.
|